2012.03.23.
15:27

Írta: d.katka

Mellplasztika: Lesz maradandó nyoma?

A műtétek előtt rengeteg kérdés felmerül, köztük az is, hogy a mellplasztika után, milyen nyoma marad a beavatkozásnak.

Heg

A mellplasztikai műtéteket maradandó nyom nélkül nem lehet elvégezni sehol a világon, ám az újabb műtéti eljárásokkal csökkenthető a hegvonalak hossza. Mivel többféle műtéti eljárás létezik, így az, hogy az adott paciensnél, melyik alkalmazható, mindig a műtét előtti konzultációk során dől el.

A hónaljból végzett plasztikai műtéteknél a hónaljon keresztül kerül behelyezésre a mellimplantátum, így alig marad nyoma a műtéti beavatkozásnak.

Heg gyógyulás

A műtét után a gyógyulási idő 1 évet is igénybe vehet. Az első hét után leesik a varr, majd utána pár hónapig a heg még vörös lesz, utána szépen lassan kifakul.

Fontos, hogy a heget védeni kell a külső behatásokkal szemben, köztük a naptól is. Erre a célra többféle krémet használhatunk, például szilikonos géleket. Alkalmazásuk előtt mindig kérd ki kezelő orvosod tanácsát!

Heg csökkentés

A műtét után, ha sebészed úgy ítéli meg, hogy lehetőség van hegkorrekcióra, akkor általában két lehetőség közül lehet választani. Az egyik a hegkimetszés, a másik a fagyasztás.

Ezekről bővebben a Mellplasztika utáni sebgyógyulás oldalunkon olvashatsz.

Szólj hozzá!

Címkék: heg mellműtét

A bejegyzés trackback címe:

https://aesthetica-mellplasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr114335109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása